Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a webáruház cookie-kat használ. Internetes szolgáltatásainkat használva hozzájárul a cookie-ket alkalmazásához, az aktuális böngésző beállításának megfelelően.  Bővebben... Elfogadom
Termékek Menü

AVX Brasil Santos Coffee 250g

AVX Brasil Santos Coffee 250g Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.590 Ft
1.399 Ft (1.102 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 12%
Cikkszám: AVX02

Prémium szemes pörkölt kávé

100% Arabica,

Gyártó:Sandalj

Pörkölés: AVX Szeged 2018.09.25

Francia pörkölés ++

 

Szerezhető hűségpontok: 7
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

100% Arabica

Brazil Santos Pörkölt Kávé-250g

Francia pörkölés++

Pörkölés dátuma:2018.08.15.

Brazil Santos.

Egyszerű, mint a faék. Mindig ez jut eszembe erről a kávéról. Semmi nincsen benne túlbonyolítva. Egy tipikus brazil kávé, amit pont ez tesz zseniálissá. Étcsokoládés íz, ami tejes italokban tejcsokoládévá szelídül, a méz édességével párosulva. Aki egy fenomenális ristrettora szomjazik, ne keresgéljen tovább. Brutálisan finom alacsony kivonatolási aránynál. Amit magas testesség koronáz meg.

Azonban, ha mélyebbre ásunk, felsejlik a szóban forgó kávé komplexitása.

Brazília a világ egyik legnagyobb kávétermelő a világon. A legtöbb kávé nem magasan termő, leginkább 600-1200 méter között zajlik a termelés. Ez jóval alacsonyabb érték, mint ami egyéb dél-amerikai és az afrikai kávétermelő országokra jellemző. Részben ezért, alacsony savasság jellemzi az innen érkező kávékat. Ízjegyekben leginkább a mogyoró és a csokoládé dominál. Aki szereti az édeset a csészében, pont jó helyen jár.

Santos-nak van a legnagyobb tengeri kikötője Latin-Amerikában. Itt kezelik nagy részét a világ kávékereskedelmének és számos egyéb terméknek, például a banánnak is.

Hogy közelítsünk erre a kávéra, néhány gondolat Santos-régiójáról. Az itt termelt kávék többségét natúr/száraz eljárással dolgozzák fel. Nem feltétlen az infrastrukturális hiányosságok miatt (lásd az afrikai kávétermelő országok), hanem az eljáráshoz ideális klimatikus viszonyok miatt. Itt pont megfelelő a napsütéses órák száma, a csapadék mennyisége és a páratartalom is ehhez a feldolgozási módhoz. Az így „kezelt” kávékat alacsonyabb savasság, viszont magasabb édesség jellemzi mosott társaikhoz képest. A régióban variánsok tekintetében a Bourbon a leggyakoribb.

Visszatérve az elkészített kávéra. Kifejezetten jól áll a kávénak az 1:1-es arány. Tehát 20 gramm kávéőrleményből 20 gramm kifolyó mennyiség. Nem kell megijedni a viszonylag tág időablaktól sem. Még a 40 másodperces csapolás is jól áll neki. Az ideális időintervallum valahol 25 és 40 között helyezkedik el. Egyáltalán nem kényes kávé.

Íz-ügyileg a kakaó és étcsokoládé dominál. Tejben pedig a tejcsokoládé és a mogyoró a jellemző. Amennyiben van előáztatás, 3 BAR-on akár 6 másodpercig is el lehet menni. Kivonatolási hő tekintetében nem érdemes túl magas értéket megcélozni (La Marzocco Linea Classic, 87,5-88 fok).

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő


GYŰJTSE A PONTOKAT!
Olvasmányok
2017. 05. 02. 14:30:52
2017. 03. 21. 15:53:45
Teázni szinte mindenki szeret. Vannak, akik csak a fekete teát isszák, mások a különböző gyümölcsteákra vagy a zöldre esküsznek. Azok, akik igazán különlegesen finom italt akarnak inni, az a rooibos tea fogyasztását választják