Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a webáruház cookie-kat használ. Internetes szolgáltatásainkat használva hozzájárul a cookie-ket alkalmazásához, az aktuális böngésző beállításának megfelelően.  Bővebben... Elfogadom
Termékek Menü

Mit nevezünk teának?

" A bor vidámságra hangol, gondjaidat felejti.

A tea élessé teszi szellemedet, gondjaidat legyőzi."

(Kínai közmondás)

 

A tea talán a legismertebb ital a világon.

Az "eredeti" tea, a teacserje (Camellia Sinensis) leveléből készült forrázat.

Manapság teának nevezünk szinte minden olyan főzetet, forrázatot, illetve áztatott növényt, melyet szárítva szálas, darabos vagy filterezett formában italnak készítünk el. Ide tatoznak a különféle füvekből, gyógynövényekből, aszalt, szárított gyümölcsökből készült forrázatok, melyek ősidők óta ismertek és használtak a világ szinte minden kultúrájában.

A teák többfélék lehetnek:

A teacserje leveléből készült teák (fekete, zöld, fehér, oolong), a gyümölcsteák, rooibos teák, mate teák, a la pacho, továbbá gyógynövények főzetei, a herba teák (csipkebogyó, kamilla...)

Mindezeket kínáljuk magában, azaz mono változatban, vagy keverékként, többféle növényből. Ezért aztán sokféle tea változatot elő tudunk állítani, akár még saját magunk is.

A teafüvet szintén sokféleképp keverik, ízesítik, díszítik. A különböző minőségű, fajtájú teák létrehozásában, igen nagy jelentősége van a termőhelynek, az időjárásnak, (páratartalomnak, napfénynek), a szüretelés idejének, továbbá a feldolgozás folyamatának.

 

GYŰJTSE A PONTOKAT!
Olvasmányok
2019. 02. 20. 10:42:27

A tavasz közeledtével egyre inkább vágyunk a napsütésre. Ilyenkor még küzdünk néhányan a lehangoltsággal és a hangulatingadozással.

A friss levegő -és a fényhiány okozta gondjainkon segíthet egy csésze finom, illatos citromfű tea.

 

2019. 02. 20. 09:47:21

 

 

2017. 05. 02. 14:30:52