https://www.teahaz-ajandek.hu/vasarlasi_feltetelekKedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a webáruház cookie-kat használ. Internetes szolgáltatásainkat használva hozzájárul a cookie-ket alkalmazásához, az aktuális böngésző beállításának megfelelően.  Bővebben Elfogadom
Menü

A világ legerősebb teája

A világ legerősebb teája

Vitathatatlan, hogy a tea a világ egyik legkülönlegesebb itala. Gondoljunk csak bele, a tea szinte mindenre megoldást kínál; ha kell, lenyugtat, ha kell, felpörget, és ne is beszéljünk a számtalan jótékony hatásáról.Nem is csoda, hogy egyre többen választják kávé helyett a teát reggel, vagy délután, amikor kell egy kis extra löket, hogy kibírjuk a nap végéig!

De vajon mitől függ az, hogy egy tea mennyire erős? És vajon zöld vagy fekete teát érdemes választanunk? Ebben a blogban pontosan ennek járunk utána. 

A teázás világában a legerősebb tea címét egyértelműen az Assam tea nyerte el. 
Az Assam tea az észak-kelet Indiai Assam tartományból származik. Íze karakteres, erőteljes, kissé kesernyés, egy igazán egyedülálló fekete teafajta.  Indiában általában egy kevés tejjel isszák, ezzel tompítva erőteljes jegyeit. Valószínűleg te is fogyasztottál már Assam teát – még ha nem is tudtál róla – hiszen előszeretettel használják a teakeverékeket készítő cégek az English és Irish Breakfast teakeverékeikhez. 

Az Assam tea íze és hatása fogyasztás után is hosszan érezhető. Bizton állítható, hogy egy csésze Assam tea tökéletesen kiválthatja a reggeli kávénkat. Ha egy karakteres, erős tea elkészítése a célunk érdemes a filteres változat helyett a szálasat választanunk.

És mi van akkor, ha mégsem a világ legerősebb teáját választanád a reggelihez? Zöld, vagy fekete teát érdemes választani?

Nos, a zöld tea számos pozitív egészségügyi hatásáról rengeteg tudományos kutatást olvashattunk, és bizton állíthatjuk, hogy napról napra nagyobb népszerűségnek örvend.
Újabban azonban több olyan kutatás is publikálásra került a fekete teáról, amely bizonyítja, hogy nagyjából ugyanazon pozitív hatásokkal bír, mint a zöld tea.

Ebben tulajdonképpen nincs is akkora meglepetés, ugyanis a zöld tea és a fekete tea ugyanabból az alapanyagból készül. A különbség mindössze, hogy a fekete tea előállításánál gőzöléssel, melegítéssel lebontják az úgynevezett polifenol-oxidáz névre hallgató enzimet, míg ez a kémiai folyamat a zöld teánál nem megy végbe.

Bár a zöld tea segít a vércukorszint helyreállításában, a fekete tea támogatja a szív- és érrendszer megerősödését, érdemes tehát mindkettőből bőségesen fogyasztanunk. Keresd fekete teáinkat itt, zöld teáinkat itt, ha pedig valami különlegesebbre vágysz, kattints ide.

 

Keresés