https://www.teahaz-ajandek.hu/vasarlasi_feltetelekKedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a webáruház cookie-kat használ. Internetes szolgáltatásainkat használva hozzájárul a cookie-ket alkalmazásához, az aktuális böngésző beállításának megfelelően.  Bővebben Elfogadom
Menü

Adventi naptárat szeretnél, de nem vagy oda a csokiért? Készítsd el magadnak teakülönlegességekkel!

Adventi naptárat szeretnél, de nem vagy oda a csokiért? Készítsd el magadnak teakülönlegességekkel!

Akár hisszük, akár nem az adventi naptár hagyománya több mint 100 éves múltra tekint vissza, és egy egyszerű ötletből fejlődött át a karácsonyi időszak egyik legnépszerűbb elemévé. Egy német kisfiú, aki imádta a karácsonyt, türelmetlenül várta a karácsonyt minden évben, így édesanyja azzal próbálta színesíteni számára a várakozással teli napokat, hogy egy vastag papírlapra 24 kis csokoládét fűzött fel, és megengedte gyermekének, hogy minden nap megegyen róla egyet. A fiú felnőtt korában örömmel gondolt vissza erre a kis kedvességre, és úgy gondolta más gyermekeknek is megmelengetné a szívét, ezért üzleti vállalkozásba fogott, melynek keretein belül megalkotta az első igazi adventi kalendáriumokat, melyek egy házikó alakját öltötték, melynek ablakain belül lapultak a finomságok.

Az adventi naptároknak mára már rengeteg típusa létezik, és mai napig a gyermekek egyik kedvenc karácsonyváró eszközének számít. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a felnőttek nem vehetik ki a részüket a buliból. Adventi kalendáriumokat akár magunknak is vásárolhatunk, ha viszont nem vagyunk oda az eredeti, csokoládés verzióért, elkészíthetjük a naptárat kedvenc teáinkból, vagy akár igazi teakülönlegességekből is, hogy minden napra jusson egy bögrényi forró, ínycsiklandozó tea, mely átmelengeti testünket és lelkünket egyaránt.

A kalendárium kialakításához rengeteg variáció közül választhatunk, hiszen az internet tele van jobbnál jobb ötletekkel, amire viszont mindenképp oda kell figyelünk, az a meglepetés ereje. Magunkat nem éppen a legegyszerűbb meglepni, azonban van néhány mód rá, amivel mégiscsak vihetünk egy kis varázslatot a várakozással teli napokba.

Az egyik módszer erre, hogyha a kalendárium kialakításánál, először véletlenszerűen párosítjuk össze a teákat és a tárolókat, majd ezután párosítjuk ezeket a kis tartókat a decemberi napokhoz, így nem fogjuk tudni, melyik nap melyik tea fogja feldobni a napunkat. Ha olyan teákat szeretnénk kipróbálni, amiket még nem kóstoltunk, érdemes nem minden dobozból beszerezni egyet, hanem összeállíthatunk egy válogatást is, és ezeket a korábbi módszerrel szintén hozzápárosíthatjuk a napokhoz.

Emellett az is egy opció lehet számunkra, hogy megkérjük a párunkat, gyermekünket, vagy valamelyik ismerősünket, hogy ő párosítsa a teákat az adott napokhoz, így biztosan nem fogjuk tudni, melyik ízre hol számítsunk. Egy kis plusz löketet adhat emellett az is, ha a filtert kivesszük a papírcsomagolásból, hogy a hozzátartozó ízesítést se lássuk előre.

 

Itt lesz néhány inspiráció a kalendárium designos kialakításához!

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/403916660332050768/

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/403916660331159803/

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/141089400799553226/

Keresés