https://www.teahaz-ajandek.hu/vasarlasi_feltetelekKedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a webáruház cookie-kat használ. Internetes szolgáltatásainkat használva hozzájárul a cookie-ket alkalmazásához, az aktuális böngésző beállításának megfelelően.  Bővebben Elfogadom
Menü

Ezek lesznek 2022 legkedveltebb teái

Ezek lesznek 2022 legkedveltebb teái

Az utóbbi 2 év mindenki számára nehéz és akadályokkal teli időszak volt. A vírusok és betegségek miatt az emberek tudatosabban kezdtek el figyelni a testi és lelki egészségükre. Ennek következtében az eddig is közkedvelt teát még többen kezdték fogyasztani.

Már nem csak az élvezet kedvéért, hanem a gyógyulást és az esetleges megelőzést segítve kezdték alkalmazni. Így előtérbe kerültek a gyógynövényes teák is, mint például a csipkebogyó tea, melynek magas a C-vitamin tartalma, vagy a gyömbéres teák, melyek jók a meghűlés ellen. A lándzsás útifüvet és szurokfüvet tartalmazó teák pedig légúti hurutok és felső légúti problémák esetén alkalmazandóak gyulladáscsökkentő hatásuk miatt. Ezenkívül nem csak meghűlés és légúti panaszokra találunk hatásos teakeverékeket. A közönséges galaj például a pajzsmirigy normális működését állítja be azok számára, akiknek alul- vagy felülműködik. De szinte minden problémára találunk valamilyen gyógynövényes teakeveréket, legyen szó ekcémáról, allergiáról, epekőről, gyulladásáról és még hosszan sorolhatnám.

Ahogy már korábban említettem, a testi egészségen kívül nagyon fontos lelki egészségünk megőrzése is. Hiszen a mondás is úgy tartja, hogy ép testben ép lélek. Az utóbbi időben ez kimondottan nehéznek bizonyult. Hiszen az állandó bizonytalanság és kedvezőtlen élethelyzetek miatt állandó stresszben élünk. Szerencsére a teának nagyon jó stresszoldó hatása van és itt most nem csak a gyógynövényes keverékre gondolok. A gyümölcs, zöld, fekete és rooibostea ugyan úgy megnyugtat és oldja a feszültséget. Hiszen a fogyasztása során leülünk egy kicsit a kedvenc fotelunkba, kényelembe helyezzük magunkat és ahogy belekortyolunk az ízes forró italba, máris kitisztul az elménk és érezzük, ahogy a tea simogatja a lelkünket. Így bátran ajánljuk mindenkinek, aki úgy érzi, hogy szüksége lenne egy kis feltöltődésre és kikapcsolódásra. Az ízharmónián kívül a fogyasztási rituálé is lényeges, hiszen minnél meghittebb és csendesebb a környezet, annál jobban tudunk befelé fordulni. Érdemes ilyenkor az élet hangos zajaitól távol maradni és elgondolkodni az életünk fontosabb döntésein, nem csupán a napi rutin feladatokon pörögni. Valaki a filteres teákat kedveli jobban praktikusságuk miatt, mások pedig a szálas teákra esküsznek, hiszen ott jobban kijön a csodálatos ízvilág. Ahány ember, annyiféle szokás és ízlés.

De hogy mégis melyek lesznek a 2022-es év legkedveltebb teái? Valószínűleg a tudatos egészségmegőrzés előtérben fog maradni a jövőben is és egyre közkedveltebbé válnak a gyógynövényes teák, mint a lándzsásútifű, cickafark tea és kakukkfüves keverék. A gyümölcstea trendeket tekintve az erdei gyümölcsös tea, epres és cseresznye ízesítésű teák a jövőben is tarolni fognak. De a rooibos, fekete és zöldtea keverékek rajongótábora is nagy számban van jelen. Bármelyiket is választod, nem lőhetsz mellé, hiszen egy jól elkészített tea mindig minden időben jól esik a testnek és léleknek egyaránt. Nézd meg a Teaház-ajándék termékpalettáját és válaszd ki kedvencedet!

Keresés