https://www.teahaz-ajandek.hu/vasarlasi_feltetelekKedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a webáruház cookie-kat használ. Internetes szolgáltatásainkat használva hozzájárul a cookie-ket alkalmazásához, az aktuális böngésző beállításának megfelelően.  Bővebben Elfogadom
Menü

Virágzó tea – az igazi szépség belülről fakad

Virágzó tea – az igazi szépség belülről fakad

A virágzó tea minőségi tealevelekből és különböző virágok szirmaiból összekötött kézműves teakülönlegesség. Egyedi, igényes, szemet gyönyörködtető ajándék teakedvelőknek.

A virágzó tea gömb belseje egy egzotikus virág, amely azonban csak forró vízben nyílik ki. A végeredmény pedig egy színes és gyönyörűen beágyazott, tündöklő virág.

Ez a teafajta egyébként szinte teljesen kézműves, eredetileg állítólag a kínai császárok és udvarok örömére készítették őket. Kínában csak kevés virágkötő mester van, akik saját kezükkel hozzák létre ezt a műalkotást. Elkészítése igen sok türelmet, szakértelmet és odafigyelést igényel. A virágzó teát a legjobb minőségű, válogatott, igazi tealevelekből hajtogatják, s általában háromféle teából készülhet: fehér, zöld és fekete teából. Ma már ezeket ízesítik különféle gyümölcs esszenciákkal is. Kínában egyébként igen nagy hagyománya van, gyakran fogyasztják különleges alkalmakkor, vagy fontos vendég megajándékozására.

De hogyan is készül el ez a kuriózum? A tealeveleket gyártás előtt benedvesítik, hogy sérülés nélkül hajlíthatóak legyenek a kompozíció létrehozásához. A mester virágkötő pamut cérnával fűzi össze ezeket, s közéjük helyezi be óvatosan a virágokat. Így egy teavirág elkészítése akár 15 percet is igénybe vehet. Utolsó lépésként, hogy minimalizálják a levelek nedvességtartalmát már csak a szárítás maradt hátra. Kaphatóak egyébként gömb, szív vagy csokor formában is.

 

 

virágzó tea elkészítésének menete:

Tegyük bele a teagolyót típusától függően egy üveg teáskancsóba vagy csészébe! Lehetőleg átlátszóba, hogy teljes rálátással figyelhessük meg a virágzást.

Töltsük meg forráspontig melegített vízzel!

Típustól függően 6-10 perc alatt a tea kivirágzik. Ez függ a formájától és méretétől is.

A tea fogyasztható.

A teagolyót összesen akár 2-3 alkalommal felönthetjük forró vízzel. Mivel első alkalommal a virágok még rengeteg vizet szívnak magukba, és nem feltétlenül adják legteljesebb ízüket, általánosságban elmondható, hogy a második főzet a legfinomabb. A kivirágzás azonban csak az első vízbe dobáskor figyelhető meg.

Üzletünkben kaphatók papír vagy fém dobozkában vagy organza tasakban is, így bátran mondhatjuk: tökéletes ajándék szinte bármilyen alkalomra még ma is.

Keresés