Barion Pixel
https://www.teahaz-ajandek.hu/vasarlasi_feltetelekKedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a webáruház cookie-kat használ. Internetes szolgáltatásainkat használva hozzájárul a cookie-ket alkalmazásához, az aktuális böngésző beállításának megfelelően.  Bővebben Elfogadom
Menü

Nagy teaszűrő körkép a szálas tea kedvelőinek

Nagy teaszűrő körkép a szálas tea kedvelőinek

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a tea sokunk mindennapjainak a része. Télen forrón, nyáron jegesen, a munkahelyen termoszból, az adventi vásárban papír pohárból, otthon a kedvenc bögrénkből kortyoljuk és élvezzük változatos ízeit. Személy szerint én a legjobban a szálas teákat kedvelem, képes vagyok egész kis szertartást szervezni az elkészítésük köré. Ám nem volt ez mindig így, ugyanis a nem megfelelő szűrés miatt sokszor bosszankodtam. Akkor elhatároztam, hogy utánajárok, milyen eszközök állnak most rendelkezésre a tökéletes végeredményhez. A következőkben ezt osztom meg veletek.

Milyen anyagból készülnek a szűrők?

A legtöbb háztartásban fellelhető tea szűrésére használható alkalmatosság valószínűleg a fémből készült teatojás. Fontos megjegyezni, hogy befolyásolhatja a tea ízét, ezért figyelni kell rá, hogy ha emellett tesszük le a voksunk, mindenképp jó minőségűt válasszunk. Annak érdekében, hogy a beletöltött tealeveleket megfelelően át tudja járni a víz, semmiképp ne tömörítsük benne a szálakat. Nagyobb mennyiségű tea készítésénél válasszunk a nagyobb térfogatú fém szűrők közül. Igazi különlegesség a kerámiaszűrő. Fém társával szemben ezzel biztosan nem lép kölcsönhatásba a forró víz, ám ennél a típusnál lehetséges, hogy az apróbb szálak miatt szükséges többször is átszűrni teánkat. Ha lényeges szempont a hordozhatóság, érdemes szilikonból készült szűrőt választani. Könnyű tisztítani és biztosan nem deformálódik el még a táskánkba bedobva sem. Mellékízt nem okoz és könnyű tisztítani. Habár számos vidám színben és mókás formában elérhető, ami garantáltan feldobja a teázásunkat, sajnos ez is hozzájárul bolygónk műanyag terheléséhez.

Környezetbarát megoldások

Mint minden területen, szűrők tekintetében is igyekeznek a gyártók zero waste megoldásokkal előállni, így most már a legtudatosabb vásárlók is válogathatnak különböző környezetbarát termékekből. A legegyszerűbb a papírból készült változat. Ez a fajta ugyan egyszerhasználatos, viszont amennyiben csak növényi rostokból, ragasztóanyag felhasználása nélkül állítják elő, úgy biológiailag lebomló, komposztálható alternatívát kínál. A szálas teák igazi jóbarátja a pamut anyagból készült teafilter. Praktikus, mert az apróbb tealevelek sem szöknek meg belőle és mivel mosható, újra és újra felhasználható anélkül, hogy szemetet termelnénk vele. Elhasználódás esetén pedig szintén komposztálásra kerülhet. Ha szeretnénk valami különleges és egyben zöld megoldást, akkor remek opció a bambusz teaszűrő. Kinézete keleties hangulatot áraszt, jól mutat a konyhában. Különösen ajánlott a zöld és gyógynövény teákhoz, melyek esetében kerülni kell a fémből készült szűrőket.

A jolly joker French Press

Amennyiben olyan megoldás lenne a legszimpatikusabb, ahol nem kell külön bögrével és szűrővel bajlódni, jó hírem van. A French Press pont ilyen. Kinézetre egy hosszúkás kancsóhoz hasonlít, melyhez tartozik egy fedél és egy dugattyú. A szálas teát az edénybe helyezve, arra forró vizet öntve a megfelelő áztatási idő után csak rá kell helyezni a fedőt a dugattyúval, amely a tetején levő gomb lenyomásával a tealeveleket a French Press aljára szorítva kiszűri a teából. Praktikus, gyors és trendi kinézetű kis eszköz. Otthon vagy a munkahelyen egyaránt használható. Aki a tea mellett kávét is szívesen fogyaszt, annak igazi jolly joker, ugyanis őrölt kávéval is használható.

Keresés